發新話題

玩電話(惡作劇)

唔使係咪細個玩电話玩得多,而家成日有D電話語音推廣廣告煩擾,真係報應呀!!!

引用:
原帖由 999 於 6-6-2007 16:27 發表 其實而家家用固網電話都唔平,手機又咁方便,有冇人直頭唔用因網電話?

有朋友無固網電話, 只用手機. 我怕電磁場   http://www.library.com.tw/emf/cellphone.htm

又like煲粥, 固網電話唔少得.

引用:
原帖由 inabottle 於 6-6-2007 16:36 發表   有朋友無固網電話, 只用手機. 我怕電磁場   http://www.library.com.tw/emf/cellphone.htm 又like煲粥, 固網電話唔少得.  

記住室內無線電話一樣有電磁洩場,尤真使用距離越長越强,有D tel 一响,連tv都受干擾!!!

幾年前我都試過放棄左用固網電話,只用手機

细時D FRIEND成日打電話樓下餐廳叫外賣到D冇電梯唐樓, 好在當時冇來電顯示.

整古x整古:

有次同friend一齊玩電话整古,其實我撥咗佢屋企個電话,然後比佢聽,佢唔知同自已老母講緊....

引用:
原帖由 1002way 於 19-6-2007 20:34 發表 细時D FRIEND成日打電話樓下餐廳叫外賣到D冇電梯唐樓, 好在當時冇來電顯示.

咁大整蠱?

我試過響同學屋企打去班主任屋企扮市場調查,問阿Sir用邊隻洗頭水,佢話:無呀!我用番梘洗頭咋!
我忍唔住笑收0左線

後尾個同學響大庭廣眾問阿Sir係咪用番梘洗頭,好彩佢聽唔到!

I remember when I was little, there were certain telephone numbers which you can ring up to listen to stories (...and I think those numbers were free of charge, unlike nowadays where you need to pay a premium)...and those stories were Christian stories....had anyone tried that before? (...I can't remember the actual telephone numbers lu!)

我有個同學玩得仲大, 畢業仲係揾工之際, 打去另一人屋企(趁佢不在), 講俾佢家人謂佢申請其中一份工得咗, 人工仲較佢要求嘅多Dw。稍後相約吃飯時, 成班人扮傾塭工揾成點, 佢講出後大家合力屈佢請吃飯! (找數後才話佢知!!)

引用:
原帖由 Mario 於 8-7-2007 02:55 發表 我有個同學玩得仲大, 畢業仲係揾工之際, 打去另一人屋企(趁佢不在), 講俾佢家人謂佢申請其中一份工得咗, 人工仲較佢要求嘅多Dw。稍後相約吃飯時, 成班人扮傾塭工揾成點, 佢講出 ...

我諗.....商業罪案調查科會跟進D單case

引用:
原帖由 Shiawase 於 7-7-2007 11:40 發表
I remember when I was little, there were certain telephone numbers which you can ring up to listen to stories (...and I think those numbers were free of charge, unlike nowadays where you need to pay a premium)...and those stories were Christian stories....had anyone tried that before? (...I can't remember the actual telephone numbers lu!)

如果我無記錯的話應該係 H-275533

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-11-2007 22:02 發表 如果我無記錯的話應該係 H-275533

You still remember the phone number   You have very good memories actionkamen!

I don't recall the numbers anymore

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-11-2007 22:02 發表 如果我無記錯的話應該係 H-275533

有冇人記得细個時街邊有D貼纸, 上面有隻手形图案, 寫住"我找到了", 上面有個電話打去, 亦係一D傳教活動

引用:
原帖由 Shiawase 於 26-11-2007 22:21 發表 You still remember the phone number You have very good memories actionkamen! I don't recall the numbers anymore

見到妳段Post,個腦突然就涌現個號碼!
當年好難打通㗎!我一得閒就試打,仲有會打1151,1152

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-11-2007 22:56 發表 見到妳段Post,個腦突然就涌現個號碼!...

你好犀利呀!

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-11-2007 22:56 發表 ...我一得閒就試打,仲有會打1151,1152

1151 & 1152 以前成日都打里聽

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

引用:
原帖由 ar_woo 於 19-6-2007 21:12 發表 整古x整古: 有次同friend一齊玩電话整古,其實我撥鼳\屋企個電话,然後比佢聽,佢唔知同自已老母講緊....

ar_woo bro 好攪笑 最後個friend有冇打扁你...........

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 ar_woo 於 19-6-2007 21:12 發表 整古x整古: 有次同friend一齊玩電话整古,其實我撥咗佢屋企個電话,然後比佢聽,佢唔知同自已老母講緊....

後來佢阿媽有無識穿呀?

引用:
原帖由 Shiawase 於 27-11-2007 09:55 發表 你好犀利呀! 1151 & 1152 以前成日都打里聽

仲有我成日打K-380538(商業二台)電話,可惜都係打唔通

引用:
原帖由 actionkamen 於 27-11-2007 22:16 發表 仲有我成日打K-380538(商業二台)電話,可惜都係打唔通

我都打過電台電話(can't remember if it's 商業電台 or 香港電台), but same as you, 可惜都係打唔通

Actionkamen, 知唔知你個樣(頭像)上咗"壹週刊" 呀? 同East兄都好紅呀!  

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=7001&extra=page%3D1&page=1

五 十 年 超 人
有 齊 劇 照 及 劇 情 介 紹 , 資 料 多 到 要 幾 日 先 睇 得 晒 。
網 友 好 有 心 , 連 周 邊 產 品 都 介 紹 一 餐 。

除 了 《 歡 樂 今 宵 》 , 細 個 睇 得 最 多 就 輪 到 超 人 卡 通 片 。 有 網 友 索 性 成 立 論 壇 , 列 出 不 同 年 分 的 卡 通 片 及 特 撮 片 ( 日 本 仔 超 人 打 怪 獸 的 劇 集 ) , 開 放 俾 其 他 網 友 出 post , 提 供 相 關 相 片 或 短 片 , 當 中 不 少 圖 文 並 茂 , 清 楚 介 紹 劇 中 角 色 , 列 明 播 映 年 分 , 甚 至 有 埋 主 題 曲 歌 詞 , 資 料 齊 全 。
得 閒 click ︰ oldcake.net

發新話題