標題: 人鬼有別 [打印本頁]

作者: inabottle    時間: 29-3-2007 12:44     標題: 人鬼有別

鬼界人界, 你時運低就無分界: 咁啱你老友識咗隻靚鬼, 仲介紹其他靚女鬼俾d豬朋狗友識, 一人拖一隻, 仲話係鬼界裡佢地無人要, 你話係靚既, 鬼都無問題. 點知都未開口介紹, 你就嚇暈咗. 點解?  (: 班豬朋狗友無整古你, 仲話明益你)

作者: inabottle    時間: 30-3-2007 17:42

介紹時你班豬朋狗友為免分心, 只安排所謂最靚既係你屋企出現. 但一見就暈既原因係: 鬼界與人界既標準完全相反, 鬼界最靚即係人界見既最恐怖.
作者: East    時間: 30-3-2007 22:27

我還意為它是豬乸鬼or狗乸鬼, 因為他們是豬朋狗友.......
作者: inabottle    時間: 31-3-2007 15:19

這個鬼故係(廿幾年前)以前聽電台00:00一個鬼故既一小段內容.

當時個節目名已忘了...每次開始前有個女聲 : x...x...x...x...

x 係節目名...已忘了係叫咩名, 如果叫迷離境界就會係

女聲: 迷...離...境...界...?

但比迷離境界好似仲恐怖d既名...但真係想不起來...

作者: celia    時間: 31-3-2007 15:29

原來係咁

但有時D人會講好似女鬼咁靚

作者: inabottle    時間: 31-3-2007 15:43

仲有係 鬼火咁靚
作者: celia    時間: 31-3-2007 22:27

係囉~但都唔明鬼火點靚法呢
作者: inabottle    時間: 1-4-2007 13:54

引用:
原帖由 celia 於 31-3-2007 22:27 發表 係囉~但都唔明鬼火點靚法呢

在荒山野嶺見有火點飛吓飄吓咁...以為螢火虫?

仲可以係傳聞鬼火, 我都未見過, 形容似燃燒著既火點, 有火舌(螢火虫只有一點光), 藍/綠色, 撇除驚嚇外(可以唔驚嗎?), 應該好靚.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net./) Powered by Discuz! 6.0.0