標題: 唔明...這是什麼報導 [打印本頁]

作者: foureyesfatboy    時間: 29-8-2013 03:43     標題: 唔明...這是什麼報導

如果你說的保守...我是. 如果你說我追不上時代...我是. 如果你說我扮有道德...我是. 總之我真的不能接受這報導在一家大小都會看的網站.
如果想知我想說什麼請點擊去看吧

作者: 超人兄弟    時間: 29-8-2013 13:18

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 29-8-2013 03:43 發表 如果你說的保守...我是. 如果你說我追不上時代...我是. 如果你說我扮有道德...我是. 總之我真的不能接受這報導在一家大小都會看的網站.如果想知我想說什麼請點擊去看吧

我都接受唔到... 自己blog或書可以,公開網站或多或少會造成影響!

作者: East    時間: 29-8-2013 14:05

...世界變得越來越可怕了!!!
有生之年可能真係有機會見證" 阿米吉多頓"呢.......

作者: whoiambatman    時間: 29-8-2013 14:47

為錢?????????????
作者: 聰洛多薩比    時間: 29-8-2013 17:22

哦...原來係呢個...

早前向日本一個電視節目上...

專門尋找矛與盾既對決...

我相信應該有餅友睇過...

咁橋...有個AV男優話自己可以完全控制住...唔"身X""米X"...

跟住電視節目話唔信...(擺到明係綽頭...)

之後開始搵一個可以只用口就可以搞定任何人既高手...

結果搵到呢位人兄...

最終...男優輸左...而呢位人兄就因為個個節目而人氣急升...

之後日本電視台就將佢當係名人咁周圍宣傳...

件事就咁上下喇...

的確...四哥講得無錯...

無乜理由呢d咁既報導都可以當新聞...

仲可以放上網...放上一個任何人都可以睇既入門網站...

就算係個個節目...都只係成人收費節目...

無比錢唔睇得架喎...

作者: Ahming    時間: 29-8-2013 20:20

其實呢......一開始是台灣果便發揚光大的!
將日本某收費電視台,一個深夜成人節目,其中一part抽出來,重配埋中文字幕,
但是....如果你睇過曬全個節目,就會明白原意不是咁,
個節目請咗一大班AV女優上去,然後其中一個環節,
就是玩估賽果.....無錯,就是要呢班"專家"們估下誰勝誰負
(我初頭重以為是做戲添)
講多無謂,去片(請由中間睇起,個節目二個小時的,頭一小時會睇到訓著zzzz,但後半部份好刺激)
http://video.fc2.com/tw/content/20130720WhTeD0xc/http://video.fc2.com/tw/content/20130720WhTeD0xc/

不過,對我來講,最大的衝擊,就是懷疑自己係咪有個失散咗好多年的細佬

作者: 聰洛多薩比    時間: 29-8-2013 22:11

引用:
原帖由 Ahming 於 29-8-2013 20:20 發表 其實呢......一開始是台灣果便發揚光大的!將日本某收費電視台,一個深夜成人節目,其中一part抽出來,重配埋中文字幕,但是....如果你睇過曬全個節目,就會明白原意不是咁,個節目請咗一大班AV女優上去,然後其中一個 ...

係呀...佢真係估賽果...

不過重點係節目既後續先有趣...

因為呢個節目後...有電視台多左d宣傳呢個節目...

而且...最最最最重要都係有人將佢呢段片放左上網...

先至搞到人人都識...

不過明哥...

幾年前見過你...個位人兄同你個樣唔係太似咋喎...

真架...呢個係真心...所以唔使嚇親...

作者: foureyesfatboy    時間: 30-8-2013 00:20

要講我地D面比他們更有過之而無不及在普通電台我看講自己如何去解決有男有女有片有图.....總點是應不應該在一個一家大小的網站上當新聞. 這是一個新聞操守問題.  無野啦請你地繼續......

作者: Ahming    時間: 30-8-2013 01:19

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 30-8-2013 00:20 發表 要講我地D面比他們更有過之而無不及在普通電台我看講自己如何去解決有男有女有片有图.....總點是應不應該在一個一家大小的網站上當新聞. 這是一個新聞操守問題.  無野啦請你地繼續......

我明白你意思,不過"拓也"哥在台灣入曬屋亦是事實,其實yahoo已經算是跟人口水尾,果邊基本上是舖天蓋地咁報導....

我的睇法:
一)如果你有睇完全段片,你會發現節目的實驗性質好重,事實上這個是不定期番組(對上一集是幾個月前),而好明顯地,有關方面是想嘗試以不同手法,探討成人深夜"清談"節目的各種可行性,例如你會見到女主持不一定是豪放女,可以不賣肉而賣萌,男主持更加不會賤賤格格咁"撩"的AV女,至於段片,我覺得純為抄熱氣氛,搞笑多於淫賤
二)台灣人受落"拓也"哥,我相信是出於他的"喜感"多於一切,事實上台灣人在呢方面比較成熟,對同志的包容程度比較大(我地成日話反歧視,但我覺得台灣做得比香港好),不單止同志,就連對待AV女優的態度,都比香港人進步,依家其實好多AV女過台灣攪show,辦攝影會,她們可以周圍行夜市參觀,同台灣人近距離接觸,都無發生過不愉快事件,換轉在香港......不敢想像(所以呢幾年無乜人來香港.....)
三)無論點都好,"拓也"哥依家在台灣紅過好多明星是事實,所以......不講可能先至是問題.

作者: 聰洛多薩比    時間: 31-8-2013 12:09

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 30-8-2013 00:20 發表 要講我地D面比他們更有過之而無不及在普通電台我看講自己如何去解決有男有女有片有图.....總點是應不應該在一個一家大小的網站上當新聞. 這是一個新聞操守問題.  無野啦請你地繼續......

四哥你既意思其實我地都明白...

一個老少咸宜既入門網站或報章...

應唔應該用呢d報導黎吸引人...

又或者大肆宣揚呢???

不過尋日同娜姐都講過呢件事...

可能係同傳媒行業畸形發展有少少關係...

因為唔爆既新聞唔能夠吸引到人...

但係呢個可能又係惡性循環造成咋喎...

作者: 聰洛多薩比    時間: 31-8-2013 12:12

引用:
原帖由 Ahming 於 30-8-2013 01:19 發表 我明白你意思,不過"拓也"哥在台灣入曬屋亦是事實,其實yahoo已經算是跟人口水尾,果邊基本上是舖天蓋地咁報導....我的睇法:一)如果你有睇完全段片,你會發現節目的實驗性質好重,事實上這個是不定期番組(對上一集是幾個月 ...

呢個可能係台灣同香港既分別囉...

我都承認台灣經常有AV女優男優做宣傳...

相反香港就非常少...

甚至佢地黎澳門宣傳仲多過向香港...(受惠於亞洲成人博覽...)

呢個就可能係佢地考慮過既接受程度問題喇...

作者: Ahming    時間: 1-9-2013 02:37

"拓也"哥上康熙來了

作者: 聰洛多薩比    時間: 2-9-2013 12:18

引用:
原帖由 Ahming 於 1-9-2013 02:37 發表 "拓也"哥上康熙來了

越睇...越唔對路...

唔係話個節目...

而係請人上一d大眾都睇到既節目度既???

作者: Ahming    時間: 2-9-2013 19:27

這正是我想說的.....
康熙是否老少咸宜就見人見智,但肯定不屬成人類別.
正如前面講,"拓也"哥在台灣已經入曬屋,
所以不是個別網站問題,而是整體風氣........

作者: 聰洛多薩比    時間: 3-9-2013 10:05

引用:
原帖由 Ahming 於 2-9-2013 19:27 發表 這正是我想說的.....康熙是否老少咸宜就見人見智,但肯定不屬成人類別.正如前面講,"拓也"哥在台灣已經入曬屋,所以不是個別網站問題,而是整體風氣........

相反佢向日本又無完全入哂屋喎...

可能日本本身就好多奇人異士啩???

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net./) Powered by Discuz! 6.0.0