標題: Hot Toys Man of Steel (+超人之父) [打印本頁]

作者: wwl36    時間: 21-5-2013 00:52     標題: Hot Toys Man of Steel (+超人之父)

Coming Soon

Photo: Man of Steel Hot Toys teaser poster from the official Hot Toys Facebook page!  Superman!

Photo: Man of Steel Hot Toys teaser poster from the official Hot Toys Facebook page! Jor-El!

作者: wwl36    時間: 18-6-2013 15:45     標題: HT屈肌超人

還原憂鬱表情

Henry Cavill早於2004年已經被鎖定為新一代超人,後來因為導演被換,先畀Bradon Routh冷手執個熱煎堆,最後一如所料拍成劣評如潮嘅《Superman Returns》。苦等多年,超人終於翻拍,監製換上講求真實感嘅《The Dark Knight》導演Christopher Nolan,得個樣嘅Brodon自然被飛。或者箇中轉折加深咗Henry嘅人生閱歷,從Trailer所見,佢嘅表情鬱結難解,HT首席頭雕師Yulli就將呢份特質放喺今次嘅1/6 Figure身上,並且同時還原其高額角、高鼻樑及薄唇等面部特徵,配合帶點蒼白嘅膚色塗裝,將超人嘅黯然神傷一面立體化起嚟。

激凸模範身材

Man of Steel》由《戰狼300》導演Zack Snyder執導,此君愛拍筋肉男,Henry自然要瘋狂操肌,Figure版本當然冇得舉鐵做Gym,亦冇電腦特技幫助,所以HT特別搵嚟擅長雕畫肌理嘅Joseph Tsang擔任素體造型師,並且以高純度嘅環氧樹脂打造其緊身戰衣。就試辦所見,素體保持不俗嘅可動性,手腳可以自然屈到,唔似以前嘅包膠「硬直」之餘,肌肉感更為澎湃,膊頭肌、胸肌甚至腹肌都清晰可見。加上HT仲嫌唔夠睇頭,透過移印技術喺戰衣嘅適當位置打埋陰影,令Figure從任何角度睇都異常激凸!另外,雖然新版超人冇咗經典嘅紅底橫,但紅色披肩就保留,並且刻意抽走鐵線,改為多層摺疊,一減舊版超人擺甫士時嘅硬繃繃感覺。

HT MMS200Man of Steel1/6 Superman

零售價︰$1,280

預訂價︰$1,230

推出日期︰2014年第一季

作者: wwl36    時間: 7-7-2013 01:59     標題: Hot Toys 超人之父

好似 

作者: wwl36    時間: 19-7-2013 12:13

Coming Up

作者: 聰洛多薩比    時間: 19-7-2013 16:33

引用:
原帖由 wwl36 於 7-7-2013 01:59 發表 好似 

真係好似...

羅素高爾個樣真係雕得幾好...

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net./) Powered by Discuz! 6.0.0