標題: [電影] 2012 貞子3D [打印本頁]

作者: wwl36    時間: 3-4-2012 11:40     標題: [電影] 2012 貞子3D

貞子回來了+3D 

Image Detail

作者: aiselo    時間: 3-4-2012 20:17

但係點解無之前咁驚嚇既,唔通習慣左,無左感覺﹖
作者: wwl36    時間: 3-4-2012 22:08

引用:
原帖由 aiselo 於 3-4-2012 20:17 發表 但係點解無之前咁驚嚇既,唔通習慣左,無左感覺﹖

唔係見慣吧 ................. ?

作者: frankie    時間: 4-4-2012 13:13

午夜兇眞係為當年疲弱嘅影院業帶黎小楊春

其實套片成本唔係高 , 有咁賣座令到香港果班
日日夜夜怪香港人唔入戲院果D咁嘅導演大跌眼鏡..

眼紅之餘 , 個個掛住同自己之前嘅說話解話 , 當中"屎橋王"就話 :
"係香港如果我地咁拍法呀 , 會俾老細鬧架 ! "

事實港產爛片太多 , 亦都拍唔倒人地日式果種陰森氣氛...

作者: 明仔    時間: 4-4-2012 14:28

我淨係記得貞子由電視機爬出黎o個陣唔知點解我覺得超爆笑
不過呢套新版有石原聰美做女主角又幾吸引喎~

作者: frankie    時間: 4-4-2012 18:16

引用:
原帖由 明仔 於 4-4-2012 14:28 發表 我淨係記得貞子由電視機爬出黎o個陣唔知點解我覺得超爆笑不過呢套新版有石原聰美做女主角又幾吸引喎~

類似由電視機出黎, 以前 IQ 博士同 再早期嘅歡樂今宵都出現過 , 由細睇到大
所以我唔覺恐怖

作者: aiselo    時間: 4-4-2012 22:44

引用:
原帖由 wwl36 於 3-4-2012 22:08 發表 唔係見慣吧 ................. ?

哈﹗aiselo笑說來自未來,並不是來自陰間。

是電影無左第一輯時的恐怖。泰國鬼片近來都比較驚嚇。還有韓國。香港的鬼片,會似笑片。

作者: wwl36    時間: 12-4-2012 21:45     標題: 《貞子 3D》化身HelloKitty推出可愛電影聯名周邊商品

十四年前以《七夜怪談》一片,讓許多影迷心靈受創,嚇到不敢睡覺、不敢看電視的日本恐怖天后「貞子」,在沉寂多年以後,終於計畫重出江湖,趕搭近年最夯的3D熱潮,於正宗第四集《貞子3D》中爬出螢幕繼續嚇人!即便電影預計在515日於日本上映,然而電影公司早就已經幫貞子安排不少代言工作,工作滿檔的她,不僅要附身全球知名動漫人物(Hello Kitty)身上,更將現身東京巨蛋,為即將到來的職棒比賽擔任開球員,種種讓人「驚喜」又「驚悚」的結合,成功讓電影未演先轟動。

為了打響《貞子3D》聲勢,電影公司特地與知名玩具大廠三麗鷗(Sanrio)跨界合作,計畫在五月推出名為「貞子3D × HELLO KITTY」的電影周邊商品。Hello Kitty這回將搖身一變,成為黑色長髮配蝴蝶結,身穿粉嫩色系連身裙的「貞子貓」,不僅擺脫眾人對凱蒂貓可愛的既定印象,甚至還添加一股神祕的東方美。當然也有許多日本網友留言表示:「原來Hello Kitty也愛 Cosplay」、「這樣不恐怖,反而越來越萌了」、「到時買周邊商品會被詛咒嗎?」

此外,貞子也預計在425日有破天荒的驚人之舉!電影公司安排她在當天為職棒北海道日本火腿鬥士隊,與千葉羅德海洋隊的比賽來場「詛咒般的開球儀式」,這也將是日本職棒有史以來第一位由「女鬼」擔任開球員的賽事。消息一出爐,馬上在日本各大討論版引起旋風式的討論,眾多網友好奇貞子當天究竟要搞什麼鬼?會不會改變造型,穿球衣、戴球帽登板?又會用怎樣的姿態出場,投出「詛咒般的第一球」?而當天跟她搭配的投手與捕手,又會不會因為她的「柑芭嗲」而受到永遠的詛咒?甚至更有網友對貞子隔空喊話,詢問當天需不需要幫她帶一口井、或是準備電視機讓她爬出來?種種幽默的Kuso發言,也成功為電影宣傳打響第一砲。

《貞子3D》是經典恐怖片《七夜怪談》系列的第四部電影版,由《帥哥西裝》導演英勉執導,《人間失格》石原里美、《正妹柑芭嗲》瀨戶康史、《天國之吻》山本裕典等人主演。影片將透過3D影像技術,讓觀眾體驗貞子從畫面中緩緩爬出來的身歷其境震撼。日本將在512日上映,搭配鬼月的驚悚氣氛,讓影迷嚇到哇哇大叫!欲知電影最新消息,歡迎上電影官方部落格。

作者: ULTRA2020    時間: 6-5-2012 22:39

如果在香港這樣宣傳3D貞子的話你估會點呢 ~

作者: Ahming    時間: 7-5-2012 01:54

據聞今次貞子真身是她:
http://news.gamme.com.tw/286690

作者: Ahming    時間: 12-5-2012 01:12

不得不佩服電影公司,今次的電影宣傳真是做得好成功

就在全世界都好奇貞子真身是誰的時候,

電影公司在影片上畫前一日,公開貞子真身,

而且是一次過公佈曬咁多代的扮演者,即時成功抄熱話題.

廢話少講,她們就是木村多江,仲間由紀惠,矢田亞希子,同今次的橋本愛

作者: 超人兄弟    時間: 12-5-2012 10:15

驚嚇唔死人咁~...重 3 D !
作者: Ahming    時間: 12-5-2012 18:49

補番張相:

依家的人話貞子可愛添呀

作者: 超人兄弟    時間: 13-5-2012 01:25

引用:
原帖由 Ahming 於 12-5-2012 18:49 發表 補番張相:依家的人話貞子可愛添呀http://i416.photobucket.com/albums/pp247/ming20603/2012-05-12064531.png
又幾正咁wor~!
作者: foureyesfatboy    時間: 13-5-2012 05:19

引用:
原帖由 超人兄弟 於 13-5-2012 01:25 發表 又幾正咁wor~!

超兄 你對精子產生好感啊 ?
作者: foureyesfatboy    時間: 13-5-2012 10:14

引用:
原帖由 Ahming 於 12-5-2012 18:49 發表 補番張相:依家的人話貞子可愛添呀http://i416.photobucket.com/albums/pp247/ming20603/2012-05-12064531.png
似男仔 可愛””””””

作者: 超人兄弟    時間: 14-5-2012 12:26

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 13-5-2012 05:19 發表 超兄 你對精子產生好感啊 ?
你對精子無好感咩~ ??咁你唔好要啦。
作者: foureyesfatboy    時間: 15-5-2012 01:25

引用:
原帖由 超人兄弟 於 14-5-2012 12:26 發表 你對精子無好感咩~ ??咁你唔好要啦。

你咁鐘意...你 KEEP 住佢地 LAW. 因住上腦.... 有沒有興趣去銀行做到時你日數夜數...係唔係好滿足同幸福呢?
引用:
原帖由 明仔 於 4-4-2012 14:28 發表 我淨係記得貞子由電視機爬出黎o個陣唔知點解我覺得超爆笑不過呢套新版有石原聰美做女主角又幾吸引喎~

講番十幾年前睇貞子....D FRIENDS 同我講好恐怖...我四維找到餅帶睇....點知睇到瞓著咗... 希望今次唔好咁悶....同有驚喜. 唔你爆笑....

作者: 超人兄弟    時間: 15-5-2012 10:35

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 15-5-2012 01:25 發表 你咁鐘意...你 KEEP 住佢地 LAW. 因住上腦.... 有沒有興趣去銀行做到時你日數夜數...係唔係好滿足同幸福呢?

保持數量OK gala~...做人最緊要能收能放,點會上腦.... !

你就唔敢包... 谷到...

作者: foureyesfatboy    時間: 16-5-2012 07:56

引用:
原帖由 超人兄弟 於 15-5-2012 10:35 發表 保持數量OK gala~...做人最緊要能收能放,點會上腦.... ! 你就唔敢包... 谷到...

哦明白...自然流露真性情.

作者: date2047    時間: 23-9-2023 18:45

https://youtu.be/uW_ZaoeYMP0

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net./) Powered by Discuz! 6.0.0