標題: 刁民-----帶狗男女 [打印本頁]

作者: WK1959    時間: 9-10-2011 09:14     標題: 刁民-----帶狗男女

油塘大家樂之帶狗男女
我最憎ed畜性奴材

作者: 超人兄弟    時間: 9-10-2011 12:30

引用:
原帖由 WK1959 於 9-10-2011 09:14 發表 油麗大家樂之帶狗男女我最憎ed畜性奴材

如果大家樂條款規定唔能夠帶狗隻進入,如果客人唔理...硬來騷擾食場...o甘有權報警~!

我贊成報警 lor~...嘈幾句靠惡就入得,o甘重成世界o既~?? Who are you~??

作者: moneyismymoney    時間: 11-10-2011 01:13

引用:
原帖由 WK1959 於 9-10-2011 09:14 發表 油塘大家樂之帶狗男女我最憎ed畜性奴材
點解 e + d 人會變成 o甘,真係目無法紀.

作者: NoName    時間: 11-10-2011 02:07

無理取鬧的人一直都有,只不過今天因Internet而廣範流傳。

作者: adamying    時間: 11-10-2011 09:24

不是大家樂條款, 而是所有持牌食市受法例管制, 不可以帶狗隻進入. 只不過好多店舖無去提醒食客, 所以D人先以為可以打橫行.

作者: NoName    時間: 11-10-2011 09:38

即係好似禁煙咁啫。唔係政府強制執行,好多食市都會怕咗D客,唔敢得罪佢地。
作者: 超人兄弟    時間: 11-10-2011 10:41

引用:
原帖由 adamying 於 11-10-2011 09:24 發表 不是大家樂條款, 而是所有持牌食市受法例管制, 不可以帶狗隻進入. 只不過好多店舖無去提醒食客, 所以D人先以為可以打橫行.

引用:
原帖由 NoName 於 11-10-2011 09:38 發表 即係好似禁煙咁啫。唔係政府強制執行,好多食市都會怕咗D客,唔敢得罪佢地。

無奈食市職員唔係執法人員...都會怕得罪 D 惡人~!

作者: 白鳥    時間: 11-10-2011 15:30

惡霸所謂!

回歸祖國後, 連行為都新中國化嗎?

作者: whoiambatman    時間: 12-10-2011 08:21

如果我在現場,我一定報警,睇點收科.
作者: NoName    時間: 12-10-2011 08:52

何必動氣,小事一則而已。這個世界比他們惡的多的是。
作者: Athena    時間: 12-10-2011 15:52

站在狗狗及貓貓愛好者角度,我好理解呢對男女的想法,但係錫狗狗錫到犯眾憎就過份咗嘞!我好憎個啲見到狗狗就嗌定先既港女架,之不過國有國法,家有家規,我地老餅網都有唔准爆粗罵戰的版規啦,若大家唔守規矩就無意思啦。舖頭有佢規矩做乜嘢要破壞佢啫?
作者: 超能電子男    時間: 12-10-2011 20:45

香港愈來愈多這些極品刁民,繼上次圍村佬為$320狂小警察後,又一單傑作!好多食肆都唔比動物進入,除非係盲犬同警犬法例都白紙黑字寫明,咁簡單的道理,這兩對狗男女咁都唔識仲好無家教同好冇品,侮辱果兩位職員,簡直係人生攻擊如果個個都話要同動物入去的話,咁全港餐廳都成"動物園"到時個兩對狗男女睇下會有什麼後果!
作者: moneyismymoney    時間: 12-10-2011 22:19

成日叫人尊重養動物,佢 o地先要尊重其他人,公園寫明 o吾准放狗,有 d 人硬要入去,等食 Q 話報警,佢先大大聲走頭.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net./) Powered by Discuz! 6.0.0