標題: [電影] 20XX年 Cobra: The Space Pirate 哥布拉 [打印本頁]

作者: wwl36    時間: 4-5-2011 09:39     標題: [電影] 20XX年 Cobra: The Space Pirate 哥布拉

轉貼自生果報

自多年前荷李活鬧劇本荒起,日本動漫便被片商爭先改編,包括 70年代尾的科幻經典《哥布拉》。去年成功憑《變種食人䱽 3D》( Piranha 3D)刀仔鋸大樹的法國電影人亞歷山大阿查( Alexandre Aja),落實執導預定 2013年上映的《哥布拉》真人版,宣傳海報最近更已製成,以在月中康城影展期間吸引各地發行商買片。亞歷山大今次是夥最佳拍檔 Gregory Levasseur共同炮製劇本,但誰去扮演左臂植入了魔幻槍的男主角哥布拉則尚未公佈。

作者: adamying    時間: 4-5-2011 09:47

下海報條友唔係主角黎...................... , 睇落幾MAN下, 我未睇3D食人䱽唔知拍成點, 不過印象中只是一般, 好驚拍到套哥布拉娭變晒樣.

作者: East    時間: 4-5-2011 15:29

引用:
原帖由 adamying 於 4-5-2011 09:47 發表 下海報條友唔係主角黎...................... , 睇落幾MAN下, 我未睇3D食人䱽唔知拍成點, 不過印象中只是一般, 好驚拍到套哥布拉娭變晒樣.

希望它能打破鬼佬拍日本仔動漫香菇硬的宿命!

作者: adamying    時間: 4-5-2011 15:58

我都係咁話.

作者: date2047    時間: 8-10-2018 12:27

作者: date2047    時間: 8-10-2018 12:28

作者: date2047    時間: 8-10-2018 12:36

作者: East    時間: 9-10-2018 00:35

引用:
原帖由 date2047 於 8-10-2018 12:36 發表

這個 Video 是很多年前的...

而真人版哥布拉在之前出了張2013 poster後就沒有更新消息
相信都係煲乾了水...暫時吹唔成...

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net./) Powered by Discuz! 6.0.0