標題: 漁護處公然虐狗至吐血!! [打印本頁]

作者: 超人兄弟    時間: 20-7-2010 09:26     標題: 漁護處公然虐狗至吐血!!

漁護處公然虐狗至吐血!! 狗狗好慘 ~ ~ ~

事發地點:天水圍銀座廣場,兩隻唐狗年多都一直是露天茶餐廳給予食物,和一眾食客感情要好。
時間:2010年7月18日晚上9時多。

現場所見,狗隻全無反抗。眾人要求漁護處人員放開狗集,漁護處人員還故意將頸圈索得更緊及拖行十尺留下一條血痕,狗隻不停吐血!

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1316083714436&oid=404363775585

作者: WK1959    時間: 20-7-2010 10:21

引用:
原帖由 超人兄弟 於 20-7-2010 09:26 發表 漁護處公然虐狗至吐血!! 狗狗好慘 ~ ~ ~ 事發地點:天水圍銀座廣場,兩隻唐狗年多都一直是露天茶餐廳給予食物,和一眾食客感情要好。時間:2010年7月18日晚上9時多。現場所見,狗隻全無反抗。眾人要求漁護處人員放 ...

事發地點:天水圍銀座廣場,兩隻唐狗年多都一直是露天茶餐廳給予食物,和一眾食客感情要好。
時間:2010年7月18日晚上9時多。
現場所見,狗隻全無反抗。眾人要求漁護處人員放開狗集,漁護處人員還故意將頸圈索得更緊及拖行十尺留下一條血痕,狗隻不停吐血!

作者: foureyesfatboy    時間: 20-7-2010 13:46

作者: LouisLee    時間: 20-7-2010 16:20

班友又係冇鬼用, 點解唔即刻打 999 & 愛護動物協會, 又或者拳頭在近?????

作者: moneyismymoney    時間: 20-7-2010 22:52

咁夜叫老子開工做嘢 ? 佢未揾隻狗來發洩 law !  

小白,唔使驚 !!! 

作者: foureyesfatboy    時間: 21-7-2010 07:37

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 20-7-2010 13:46 發表   

我不單憤怒他的行為... 也憤怒他莫不關心加上你吹我唔脹的面孔 . 不過打人是犯法......千其唔好有這想法....同這人的行為是沒有分別.

如果都係忍唔到手...唔好打佢個面...免得打到佢變靚仔過以前 .

作者: 超人兄弟    時間: 27-7-2010 22:43

呢單o野重有餘波~係遊行抗議呀。

8.21重組漁護署大遊行
日期 :8月21日(星期六)

時間 :下午12時正(集合),下午1時開始遊行。

地點:遮打花園,遊行往政府總署(帶狗人士請在廣場外等)

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net./) Powered by Discuz! 6.0.0