標題: 橡根繩 [打印本頁]

作者: TonyK    時間: 13-11-2006 06:36     標題: 橡根繩

公屋冷巷必玩遊戲之一
作者: cocosally    時間: 13-11-2006 12:08

我唔係住公屋,但亦有玩.每個stage 都有名稱!最後嘅stage(高過頭頂)要用側手"番"跳過
作者: toby    時間: 13-11-2006 20:00

雖然多是女仔玩意,但我也常參與;可是年少時多是女仔先發育,我相對的個子婑小,她們有的手長腳長,敵不過她們.... 玩在較少見人玩了,可能冇地方,可能危險,可能較多其他娛樂,不再玩這老土玩意~~ 但這又便宜,又襟玩,又環保的有益身心玩意,我覺得很,所以我也造了兩條給我的兩個外甥女玩; 我的兒子才剛2個月,我也會教他玩的!!
作者: TonyK    時間: 13-11-2006 22:41

老實講D名堂都忘記了................ 小時住在16層公屋, 成日同D老表街坊一齊玩...............
作者: 幻之聖騎士    時間: 16-11-2006 10:36

其中一種玩法.... 小皮球、香蕉油,奶兒開花一十一,一五六,一五七,一八一九二十一,二五六,二五七,二八二九三十一...... 如此類推.....
作者: SuperFriends    時間: 24-1-2007 00:37

重有無人記得『跳棺材』
作者: 東加豆    時間: 25-12-2007 11:16

引用:
原帖由 SuperFriends 於 24-1-2007 00:37 發表 重有無人記得『跳棺材』

橡根繩.....玩得太多...太多喇.......

跳棺材.....嘻嘻...咁你都記得既......^@^!!

呢到真係好多回憶....好多! 

想喊...覺得時間過得好快....又經歷左咁多....

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net./) Powered by Discuz! 6.0.0