標題: [DVD] 鐵甲萬能俠Z [打印本頁]

作者: wwl36    時間: 7-12-2008 15:38     標題: [DVD] 鐵甲萬能俠Z

台版, 灣仔價HK$550

名稱:無敵鐵金剛DVD
規格:本套共12片DVD92集盒裝限量珍藏版,日語發音、中英文字幕,總片長:約2051分

『無敵鐵金剛DVD』懷舊卡通無敵鐵金剛92回完整版。金剛飛拳、氣體硫酸、原子光熱線、木蘭飛彈、發射等口號,更是大家耳熟能詳,小朋友、大朋友的最愛,無敵鐵金剛,滿足童年時代對未來的幻想與憧憬。

Remark: 可能台記盜版,因串錯字  

作者: 虎榮    時間: 29-3-2009 18:16

串錯字可能系印刷錯誤.

日本仔真系賣左個版權俾台灣出呢套卡通片,但系因為版權費太貴,台灣公司蝕入肉,依家聽聞無錢俾尾數,日本仔要收回版權,台灣開始無得賣!除非有新公司接手,斷貨後就唔會再出!大家要買就快手!

作者: Kal-El    時間: 30-3-2009 12:30

引用:
原帖由 虎榮 於 29-3-2009 18:16 發表 串錯字可能系印刷錯誤.   日本仔真系賣左個版權俾台灣出呢套卡通片,但系因為版權費太貴,台灣公司蝕入肉,依家聽聞無錢俾尾數,日本仔要收回版權,台灣開始無得賣!除非有新公司接手,斷貨後就唔會再出!大 ...

台灣公司方面, 唔係計過數先買版權咩, 蝕到入肉, 真係好慘

作者: 虎榮    時間: 31-3-2009 01:15

引用:
原帖由 Kal-El 於 30-3-2009 12:30 發表 台灣公司方面, 唔係計過數先買版權咩, 蝕到入肉, 真係好慘

聽講好似每一套的版權費高達800-1300港元 ,重要賣一套計一套 ,而且重要包銷一定數量同劇目!依家呢套好似過千!我諗台灣方面都計過數,只要有一定消費群,就算定價高少少,都可以有客路同傔少少(台灣市場大香港好多.所以日本仔成日輕香港重台灣,開演唱會都過門不入港! ).如果無把握,就索性出限量版試吓個市場反應先!可惜佢地可能高估市場對'日式價錢'的承受力,出現滯銷,特別是世界名作劇場系列.為左盡快去課及收回現金,現時多套明著包括小甜甜.鐵甲萬能俠等都割價求售,據聞世界名作劇場系列就更是買一套少一套,不再出貨咁話!

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net./) Powered by Discuz! 6.0.0